Arbeid en bedrijf Bekkenproblematiek Hart vaat en longen Kinderen Lymfologie en oncologie Musculoskeletaal Neurologie Ouderen Psychosomatiek Sportgezondheidszorg Algemeen
Hieronder tref je de beschikbare e-learning modules aan.

E-learning

Algemeen (2)

E-learning 'Evidence-based handelen - zo gebruik je wetenschap in de dagelijkse praktijk'  

Na het volgen van deze e-learning staan de vijf stappen van evidence-based practice (weer) op je netvlies.

Wat levert 4 uur studeren je op?
✅ je frist je kennis over soorten onderzoek op;
✅ je weet hoe je in verschillende databases zoekt;
✅ je kunt literatuur kritisch beoordelen;
✅ en je combineert wetenschappelijke informatie met je eigen expertise.

Studieduur
In totaal ben je met het doorlopen van de e-learning ongeveer 4 uur bezig. Je kunt tussentijds stoppen, bij het hervatten ga je verder waar je gebleven was.

Prijs
25 euro

Accreditatie
Deze e-learning is geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut met 4 punten.

Wij geven de accreditatiepunten maandelijks door aan de registers, het kan dus even duren voor de punten bijgeschreven zijn.

Let op: accreditatiepunten worden doorgegeven als in je MijnNPi-account de juiste gegevens (BIG-nummer en / of ADAP-nummer) staan vermeld. Heb je je BIG-nummer nog niet ingevuld bij je MijnNPi-gegevens, doe dat dan zo spoedig mogelijk.

Hoe werkt deze e-learning?
De informatie in deze e-learning wordt aangeboden volgens het 'blended-learning-principe': geschreven informatie wordt afgewisseld met kennisvideo's, casuïstiek en oefenvragen. Elke stap van de e-learning eindigt met een aantal toetsvragen.

Je moet ingelogd zijn om een e-learning of toets te maken
Je kunt hier inloggen of hier een acount aanmaken.
E-learning ‘Hoe gebruik ik data in de praktijk’    

Welkom bij de e-learning 'Hoe gebruik ik data in de praktijk'

Na het volgen van deze e-learning ben je in staat om data te interpreteren en te gebruiken om je fysiotherapeutisch handelen te verbeteren. De e-learning bevat kennisclips over het verzamelen, gebruiken en interpreteren van data. Met praktijkvoorbeelden gekoppeld aan casuïstiek leer je hoe je data kunt inzetten om je patiënten nog beter te helpen en leer je van collega's door jouw data te vergelijken met die van hen.  

De e-learning is opgezet in vier thema's:

 • Verzamelen van data
 • Data en besluitvorming: ondersteuning van data bij diagnostiek en behandeling
 • Meten in de tijd: veranderscores interpreteren
 • Benchmarking: data vergelijken op therapeut- en praktijkniveau

Voor wie
Deze e-learning is ontwikkeld in samenwerking met Stichting Keurmerk Fysiotherapie en richt zich op fysiotherapeuten in de eerste lijn.

Studieduur
In totaal ben je met het doorlopen van de e-learning ongeveer 6 uur bezig. Je kunt tussentijds stoppen met de e-learning. Bij het hervatten van de e-learning ga je verder waar je gebleven was.

Accreditatie

 • Geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut met 6 punten

 

Keurmerkdeelnemers let op: valideer eerst je BIG-nummer in MijnNPi. Daarna vult het systeem automatisch de couponcode in en krijgen Keurmerkdeelnemers 30 euro korting, zie onderaan deze pagina de validatieprocedure.

Je moet ingelogd zijn om een e-learning of toets te maken
Je kunt hier inloggen of hier een acount aanmaken.

Arbeid en bedrijf (1)

Module arbeidsgerelateerde paramedische zorg, deel 1  

Welkom bij De leerlijn arbeidsgerelateerde paramedische zorg

Deze e-learning omvat twee modulen en neemt per module zo’n 4 uur in beslag.
Module 1 richt zich op bewustwording en een kennismaking met het arbeidsgerelateerde paramedische zorg. Onder arbeidsgerelateerde paramedische zorg verstaan we zorg die er op is gericht om een bijdrage te leveren aan het aan het werk houden en (terug) aan het werk krijgen (de arbeidsparticipatie te bevorderen) van uw cliënten.

Bij het opstellen van module 1 is gebruikgemaakt van het Handboek Arbeid & Gezondheid (Heerkens et al., 2019).

Tijdens het doorlopen van de e-learning krijgt u 14 MC-vragen. Na het versturen van uw antwoord krijgt u direct feedback. U krijgt 1 poging de vragen te beantwoorden, de slagingsdrempel is 70%. Na het behalen van de e-learning krijgt u uw certificaat in pdf in uw MijnNPi-account en worden de accreditatiepunten automatisch doorgestuurd.

Module 2 wordt ontwikkeld op basis van het project 'Werk aan de Winkel' van het Lectoraat Arbeid & Gezondheid van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en zal zich richten op concrete handvatten (meetinstrumenten en interventies).

Wij wensen u veel plezier en succes!
Nederlands Paramedisch Instituut
dr. Yvonne Heerkens, Veerle Neele MSc, drs.Tinus Jongert en Frans de Meijer

 

Je moet ingelogd zijn om een e-learning of toets te maken
Je kunt hier inloggen of hier een acount aanmaken.

Hart, vaat en longen (2)

Online cursus ‘De fysiotherapeutische behandeling van patiënten met een Post Intensive Care Syndroom (PICS) na ontslag uit het ziekenhuis’  


Welkom bij de online cursus ‘De fysiotherapeutische behandeling van patiënten met een Post Intensive Care Syndroom (PICS) na ontslag uit het ziekenhuis’.

Deze scholing is de online variant van de fysieke cursus ‘De fysiotherapeutische behandeling van patiënten met een Post Intensive Care Syndroom (PICS) na ontslag uit het ziekenhuis’. De doelstellingen, inhoud en omvang zijn identiek aan die van de fysieke cursus.

Deze online cursus doorloop je individueel op een tijdstip dat het jou uitkomt en in je eigen tempo. Je kunt tussentijds op elk gewenst moment stoppen en op een later moment de online cursus continueren. Alleen als je de gehele online cursus doorlopen hebt en als je meer dan 80% van de bijbehorende toetsvragen correct hebt beantwoord, ontvang je een certificaat en accreditatiepunten.

Deze cursus is ontwikkeld door het Amsterdam UMC (afdeling Revalidatie en afdeling Diëtetiek & Voedingswetenschappen) en de Hogeschool van Amsterdam (opleidingen Fysiotherapie, Ergotherapie en Voeding en Diëtetiek), de professionals van het REACH-netwerk en het Nederlands Paramedisch Instituut (NPi).

logos

 


Doelgroep
Deze online-cursus is gemaakt voor fysiotherapeuten en gaat over de gevolgen van een IC opname voor het functioneren en de consequenties voor de fysiotherapeutische behandeling van patiënten met een Post Intensive Care Syndroom (PICS) na ontslag uit het ziekenhuis. Andere (para)medische beroepsgroepen kunnen de online cursus ook volgen. Een substantieel aantal onderdelen van de online cursus is voor hen ook interessant en van toepassing.
Er is alleen accreditatie voor fysiotherapeuten aangevraagd.

Studiebelasting
In totaal ben je met het doorlopen van deze online cursus 6 tot 8 uur bezig.

Prijs
De prijs van de online-cursus bedraagt € 99,-
Na inloggen verschijnen prijs en betaalmodule onderaan deze tekst.

Certificaat
Als je de gehele online cursus doorlopen hebt en als je 80% of meer van de bijbehorende 18 toetsvragen correct hebt beantwoord, ontvang je een certificaat.
Het certificaat staat in je MijnNPi-account onder ‘toetsen’ en is beschikbaar als pdf.

Accreditatie
Deze cursus is geaccrediteerd voor het register: Basisregister Algemeen fysiotherapeut met 6 punten.

Een deel van de opbrengsten van deze online cursus is bestemd voor het REACH-project.

Als je deze online cursus met goed gevolg hebt afgelegd kan je je aanmelden bij het REACH Netwerk en daarmee zichtbaar worden op de REACH zorgzoeker.
Voor meer informatie over deelname aan het REACH netwerk en de voorwaarden zie hier


Wij wensen je veel succes met deze online cursus !

Dr. Daniela Dettling-Ihnenfeldt, fysiotherapeut, onderzoeker, Amsterdam Universitair Medische Centra, locatie AMC
Marleen Buruma, coördinator deskundigheidsbevordering NPi

Je moet ingelogd zijn om een e-learning of toets te maken
Je kunt hier inloggen of hier een acount aanmaken.
E-learning 'KNGF-richtlijn COPD what's new'    

Welkom bij de e-learning 'KNGF-richtlijn COPD',

Deze e-learning is ontwikkeld omdat medio 2020 de nieuwe ‘KNGF-richtlijn COPD’ is verschenen. De oude was inmiddels al 12 jaar oud en was aan een update toe.

Deze e-learning bestaat uit 3 stappen:

 1. Lees de nieuwe richtlijn aandachtig door.
 2. Bekijk de webcast van Mariska Klaassen, fysiotherapeut van het Radboud UMC/Dekkerswald en kerndocent van de NPi leerlijn ‘Longen’.In deze webcast worden de high-lights van de nieuwe richtlijn besproken. Deze webcast duurt van 1 uur en 20 minuten.
 3. Aan de hand van 5 casussen doorloopt u 11 multiple choice vragen en wordt het begrip van de nieuwe richtlijn normatief getoetst.

Om de presentatie van de webcast er nog eens op na te lezen, is er een extra hand-out van deze presentatie toegevoegd.

Deze e-learning doorloopt u individueel op een tijdstip dat het u uitkomt en in uw eigen tempo. U kunt tussentijds op elk gewenst moment stoppen en op een later moment de e-learning continueren. De kennistoets is normatief. U krijgt 3 pogingen om 70% van de vragen juist te beantwoorden. Na het behalen van de toets ontvangt u uw certificaat en accreditatiepunten.

Studieduur
In totaal bent u met het doorlopen van deze e-learning ongeveer 3 uur bezig.
U moet ingelogd zijn om een e-learning of toets te maken.

Prijs
De prijs van de e-learning bedraagt € 25,-
Na inloggen verschijnen de prijs en betaalmodule onderaan deze tekst.

Certificaat
Als u de gehele e-learning doorlopen heeft en als u 70% of meer van de bijbehorende toetsvragen (minimaal 8 van de 11 toetsvragen) correct heeft beantwoord, ontvangt u een certificaat. Er kunnen maximaal drie pogingen worden gedaan om 70% van de toetsvragen goed te beantwoorden.
Het certificaat staat in uw MijnNPi-account onder ‘mijn toetsen’  en is beschikbaar als pdf.

Accreditatie
Deze e-learning is geaccrediteerd voor het register: Basisregister Algemeen fysiotherapeut, Oefentherapeut (coulance regeling) met 3 punten.

Tip
Wilt u met een groep fysiotherapeuten vanuit uw werksetting of longnetwerk de nieuwe richtlijn bespreken en implementeren aan de hand van casuistiek, dan is het mogelijk de NPi masterclass casuïstiek COPD in company aan te vragen. Bespreek hiervoor de mogelijkheden met Frans Lanting, via frans.lanting@npi.nl , of bel 06-15861950.

Veel leerplezier bij het doorlopen van deze e-learning.

Met vriendelijke groet,
Frans Lanting, Fysiotherapeut (niet praktiserend)/Cursusleider/Coördinator Deskundigheidsbevordering

Je moet ingelogd zijn om een e-learning of toets te maken
Je kunt hier inloggen of hier een acount aanmaken.

Lymfologie en oncologie (3)

EVC-toets ‘Fysieke training na de medische behandeling’    

Deze EVC-toets (EVC staat voor Erkenning Verworven Competenties) is gemaakt door Stichting Onconet en is bedoeld voor fysiotherapeuten die cursussen hebben gevolgd op het gebied van oncologie en training bij andere scholingsaanbieders dan het NPi en deel willen nemen aan de NPi-cursus ‘Behoud van fysieke fitheid tijdens chemotherapie’. Na het volgen van de cursus ‘Behoud van fysieke fitheid tijdens chemotherapie’ wordt het mogelijk om je te registreren op de zorgzoeker van Stichting Onconet.

De vooropleidingen die recht geven op het maken van de toets zijn:
- ‘Beweeginterventie Oncologie’ van Pro Education
- ‘Fysiotherapie en oncologische revalidatie’ van Fysio Physics Opleidingen

Je haalt een voldoende voor de toets wanneer je in maximaal drie pogingen minimaal 70% van de 25 toetsvragen, dat wil zeggen minimaal 18 vragen, goed hebt beantwoord.

We adviseren je om bij het maken van de toets het cursusmateriaal van de gevolgde cursussen bij de hand te hebben.

Bij vragen over de toets kan via info@onconet.nu contact worden opgenomen met Onconet.

Prijs
De prijs van de toets bedraagt € 25,00
Na inloggen verschijnen prijs en betaalmodule onderaan deze tekst.

Accreditatie
Deze toets is niet geaccrediteerd.

Studieduur
De totale studiebelasting is ongeveer 1 uur.

Je moet ingelogd zijn om een e-learning of toets te maken
Je kunt hier inloggen of hier een acount aanmaken.
E-learning 'NEXT PRO beweegprogramma prostaatkanker'    

Inleiding

Het Antoni van Leeuwenhoek en de Hogeschool van Amsterdam ontwikkelden in het NEXT PRO project een handreiking voor fysiotherapeuten voor het voorschrijven van beweging voor mannen met prostaatkanker, rekening houdend met hun specifieke gezondheidsrisico’s en problemen. In deze E-learning ‘NEXT PRO beweegprogramma prostaatkanker’ worden achtergronden, inhoud en toepassing van deze handreiking toegelicht en geoefend. Vragen (en antwoorden) die daarbij centraal staan zijn:

 • Welke FITT-factoren horen bij welke gewenste uitkomsten?
 • Hoe bouw je een training op?
 • Met welke risico’s moet je rekening houden, in het bijzonder in de palliatieve fase?
 • Hoe screen je op die risico’s?

Je treft in deze online toetsomgeving tevens de NEXT PRO Handreiking en de PDF’s van de presentaties aan, zodat je die kunt raadplegen bij het beantwoorden van de vragen.

Om in aanmerking te komen voor de 5 accreditatiepunten voor het Kwaliteitshuis Fysiotherapie, dien je de toets met een voldoende af te ronden, door minimaal 70% van de toetsvragen – dat wil zeggen 23 van de 32 vragen – juist te beantwoorden. Er kunnen maximaal drie pogingen worden gedaan om 70% van de toetsvragen goed te beantwoorden.

Deze e-learning bestaat uit:

 • De volgende zes modules, met daarin zes kennisclips:
  1. Algemene achtergrondinformatie
  2. Barrières en facilitators
  3. Het beweegprogramma
  4. Botmetastasen
  5. Bekken en bekkenbodem
  6. Sport en spel met ouderen
 • De NEXT PRO Handreiking
 • 32 toetsvragen
 • De PDF’s van de presentaties

Doelgroep

Deze e-learning is ontwikkeld voor oncologiefysiotherapeuten en oncologisch geschoolde fysiotherapeuten, d.w.z. fysiotherapeuten die een basisscholing over oncologie en fysiotherapie hebben gevolgd (bijv. de NPi-cursus ‘Oncologische cliënten: fysiotherapeutische mogelijkheden’ of de NPi-cursus ‘Oncologie en fysiotherapie in de ziekenhuis setting’) én een scholing over de Standaard Beweeginterventie Oncologie (bijv. de NPi-cursus Beweegprogramma’s (deel 2): module ‘Oncologie’).

Ontwikkelaars/docenten

dr. Martijn Stuiver, fysiotherapeut, klinisch epidemioloog, lector Functioneel Herstel bij Kanker
Tjendo Samuel MSc, fysiotherapeut, klinisch epidemioloog, personal trainer
Jolanda van Haeften, bekkenfysiotherapeut

Studiebelasting

In totaal ben je met het doorlopen van deze e-learning ongeveer 5 uur bezig.

Prijs

De prijs van de e-learning bedraagt € 59,00
Na inloggen verschijnen prijs en betaalmodule onderaan deze tekst.

Certificaat

Als je de gehele e-learning doorlopen hebt en als je 70% of meer van de bijbehorende toetsvragen (minimaal 23 van de 32 toetsvragen) correct hebt beantwoord, ontvang je een certificaat. Er kunnen maximaal drie pogingen worden gedaan om 70% van de toetsvragen goed te beantwoorden.

Accreditatie

Deze e-learning is geaccrediteerd voor de registers Algemeen fysiotherapeut en Oncologiefysiotherapeut van het Kwaliteitshuis Fysiotherapie met 5 punten.

Wij wensen je veel leerplezier met het doorlopen van deze e-learning!

 

 

 

Je moet ingelogd zijn om een e-learning of toets te maken
Je kunt hier inloggen of hier een acount aanmaken.
E-learning ICPTO 2023    

Deze E-learning vormt een bijscholingsmogelijkheid van Onconet voor 2023 en is bedoeld voor de fysiotherapeuten die in het Register Onconet geregistreerd staan.

ICPTO en de Onconet-bijscholingscyclus
Voor blijvende zichtbaarheid op de zorgzoeker van Onconet dienen geregistreerde fysiotherapeuten minimaal 2x in de 3 jaar deel te nemen aan de jaarlijkse Bijscholing Onconet en de bijbehorende toets met een voldoende af te ronden (als je een oncologie-masteropleiding volgt, ben je gedurende die opleiding vrijgesteld van de bijscholingsverplichting). Deze voorwaarde wordt jaarlijks getoetst, waarbij steeds gekeken wordt of fysiotherapeuten de afgelopen 3 jaar aan de voorwaarden hebben voldaan. Fysiotherapeuten die dit jaar nog een toets moeten maken in het kader van de bijscholingscyclus krijgen met de 3rd International Conference on Physiotherapy in Oncology (ICPTO) nog een keer de mogelijkheid hieraan te voldoen. Onconet-geregistreerden die live aanwezig waren bij de 3rd ICPTO op 14-15 september 2023 ontvangen automatisch een uitnodiging om de toets te maken. Was je niet in de gelegenheid om live bij de conferentie aanwezig te zijn, dan kun je deze e-learning bestellen.
De toetsresultaten worden door het NPi doorgegeven aan Onconet / de NVFL, zodat voor hen duidelijk is wie de toets hebben gehaald.

E-learning ICPTO 2023
De E-learning ICPTO 2023 bestaat uit het volgen van elf, voor Onconet relevante, opgenomen presentaties van de 3rd ICPTO en het beantwoorden van de bijbehorende toetsvragen. Om aan de bijscholingsverplichting van Onconet te voldoen, geldt dat minimaal 70% van de bijbehorende toetsvragen correct beantwoord dient te worden (= minimaal 33 van de 46 toetsvragen) in maximaal drie pogingen.
Je treft in deze online toetsomgeving tevens de PDF’s van de presentaties aan, zodat je die eventueel aanvullend kunt raadplegen bij het beantwoorden van de vragen.

Leerdoel
Na deze e-learning kun je de recente wetenschappelijke ontwikkelingen zoals gepresenteerd op de 3rd International Conference of Physiotherapy in Oncology d.d. 14-15 september 2023, die relevant zijn voor in Onconet geregistreerde fysiotherapeuten, verwoorden en integreren in je diagnostisch en therapeutisch handelen bij oncologische patiënten.

De E-learning bestaat uit de volgende 11 presentaties:

KEYNOTE ‘Trends and patterns in cancer & care’
prof. Thijs Merkx, MD, DMD, PhD – Professor of Trends and Patterns in Cancer and Care at Radboud University Medical Center in Nijmegen and Chief Executive Officer of IKNL, Amsterdam, Netherlands

KEYNOTE ‘Beyond the easy button: Practical approaches to screening and outcomes in cancer rehabilitation’
Mackenzi Pergolotti, MS, OTR/L, PhD – Senior Director of Research and Clinical Development at ReVital Cancer Rehabilitation, adjunct professor at Colorado State University and at the University of North Carolina at Chapel Hill, USA

Implementing cancer screening & exercise as integral part of cancer care
Anouk Hiensch, PhD – Epidemiologist, associate professor at the University Medical Center Utrecht, Julius Center for Health Sciences and Primary Care, Utrecht, Netherlands

Targeted exercise as effective intervention for cancer-related fatigue
Maike Sweegers, human movement scientist, PhD – Postdoc researcher at the Netherlands Cancer Institute, Amsterdam, the Netherlands

Rebuilding energy reserves in patients with cancer-related fatigue
Annemarieke Fleming, MSc, PMSc – Registered health psychologist at Reade rehabilitation centre, Amsterdam, Netherlands

‘Untire’: a digital help to conquer cancer-related fatigue
Maaike Brugmans, PT, MSc – Sports physiotherapist with focus on oncology, working in her own practice and as freelancer at the Cancer Care Center, Amsterdam

KEYNOTE ‘Implementation of exercise in cancer care: Do the benefits outweigh the costs’
prof. Anne May, PT, PhD – Professor of Clinical Epidemiology of Cancer Survivorship, University Medical Center Utrecht, Utrecht, the Netherlands

KEYNOTE ‘Advances in the medical treatment of cancer patients’
prof. Lukas Stalpers, MD, PhD – Professor in radiation oncology, Department of Radiotherapy, Amsterdam University Medical Center, Amsterdam, Netherlands

KEYNOTE ‘Exercise oncology programs: What is the future of screening and triage’
prof. Margaret McNeely, PT, PhD – Professor in the Department of Physical Therapy at the University of Alberta in Edmonton, Canada

Prehabilitation for cancer surgery; does it live up to the promise for all patients
Bart Bongers, PhD – Medical physiologist, assistant professor at Maastricht University Medical Center, Maastricht, Netherlands

PERCEPT: exercise prehabilitation before and during autologous stem cell transplantation in patients with multiple myeloma
Orla McCourt, PT, MCSP, PhD – Clinicial specialist physiotherapist in myeloma at University College London Hospitals NHS Foundation Trust, London, UK

Prijs
De prijs voor de E-learning ICPTO 2023 bedraagt € 185,00.
Na inloggen verschijnen prijs en betaalmodule onderaan deze tekst.

NB: in Onconet geregistreerde fysiotherapeuten die hebben deelgenomen aan de 3rd ICPTO kunnen de E-learning ICPTO 2023 kosteloos maken. De 100% korting wordt automatisch verrekend bij de aanschaf van de E-learning.

Studieduur
De totale studiebelasting is ongeveer 6 uur.

Accreditatie
Deze e-learning is geaccrediteerd voor het Basisregister Algemeen fysiotherapeut (Kwaliteitshuis - KRF en SKF) en het Deelregister Oncologiefysiotherapeut (NVFL) met 4 punten. Om in aanmerking te komen voor de accreditatiepunten geldt dat je de toets met een voldoende moet afronden.
Let op: accreditatiepunten worden doorgegeven als in je MijnNPi-account de juiste gegevens (BIG-nummer en / of ADAP-nummer) staan vermeld. Heb je je BIG-nummer nog niet ingevuld bij je MijnNPi-gegevens, doe dat dan s.v.p. alsnog.

Certificaat
Als je de gehele e-learning doorlopen hebt en minimaal 70% van de toetsvragen correct hebt beantwoord, ontvang je een certificaat.

Termijn voor het maken van de E-learning
De E-learning ICPTO 2023 kan tot 1 maart 2024 worden besteld en gemaakt.

Je moet ingelogd zijn om een e-learning of toets te maken
Je kunt hier inloggen of hier een acount aanmaken.

Musculoskeletaal (1)

E-learning ‘Tinnitus’    

Welkom bij de E-learning ‘Tinnitus’.

Tinnitus is een veel voorkomende klacht in de algehele populatie, 10 tot 15% van de volwassenen krijgt hier in het leven mee te maken en 69% van deze mensen heeft ook last van nekpijn. Ook komt tinnitus bij ± 60% van de patiënten met TMD-gerelateerde klachten voor. Als zodanig is tinnitus een vaak voorkomend klinisch gegeven in de klachtenverhalen bij fysiotherapeuten, manueel therapeuten en orofaciaal fysiotherapeuten. In bepaalde gevallen (zo’n 25%) worden nekpijnklachten alsmede kaakpijnklachten van deze patiënten ook in een syndromaal verband gebracht met tinnitus en worden deze zelfs als een oorzakelijke of beïnvloedende factor voor tinnitus beschouwd. Vanuit deze gedachte komt de hypothese voort dat de tinnitus beïnvloedbaar is door interventies met een musculoskeletale gerichtheid op het temporomandibulaire stelsel en/of de halswervelkolom.

Deze e-learning heeft tot doel de complexe problematiek van tinnitus in het algemeen en nek/kaak-gerelateerde tinnitus in het bijzonder diagnostisch herkenbaar te maken. Op grond van recente evidentie over somatische en niet-somatische tinnitus krijgt de cursist een eerste beeld van de mogelijkheden met betrekking tot de diagnostiek en de behandelmogelijkheden voor patiënten met tinnitus binnen de fysiotherapiepraktijk.

Doelgroep
Deze e-learning is ontwikkeld voor fysiotherapeuten, manueel therapeuten en orofaciaal fysiotherapeuten.

Studiebelasting
In totaal ben je met het doorlopen van deze e-learning ongeveer 1 uur bezig.

Prijs
De prijs van de e-learning bedraagt € 25,00
Na inloggen verschijnen prijs en betaalmodule onderaan deze tekst.

Certificaat
Als je de gehele e-learning doorlopen hebt en als je 75% of meer van de bijbehorende toetsvragen (minimaal 7 van de 9 toetsvragen) correct hebt beantwoord, staat er een certificaat in je MijnNPi account. Er kunnen maximaal twee pogingen worden gedaan om 75% van de toetsvragen goed te beantwoorden.

Accreditatie
Deze e-learning is geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut / Manueel therapeut / Orofaciaal fysiotherapeut met 1 punt.

Wij wensen je veel leerplezier met het doorlopen van deze e-learning!

Prof. dr. Sarah Michiels, professor in de musculoskeletale revalidatie / kinesitherapeut / manueel therapeut
Michael Schermer, coördinator Deskundigheidsbevordering / fysiotherapeut (niet praktiserend)

Je moet ingelogd zijn om een e-learning of toets te maken
Je kunt hier inloggen of hier een acount aanmaken.

Sportgezondheidszorg (1)

E-learning 'Leren revalideren – de psychologische aspecten van de fysiotherapeutische sportrevalidatie'    

In deze e-learning krijg je inzicht in de psychologische aspecten die een rol spelen in de sportrevalidatie.

 1. Welke emotionele reacties kun je verwachten bij een geblesseerde sporter?
 2. Hoe kunnen de sporter en jij als (sport)fysiotherapeut hier het beste mee omgaan?
 3. Welke psychologische interventies kun je tijdens een (sport)revalidatietraject toepassen om sporters sneller en efficiënter te laten herstellen?


Want bijna iedere geblesseerde sporter komt ergens in een revalidatietraject een dip tegen.

 • Hoe kun je een sporter hierop voorbereiden en hierbij ondersteunen?
 • Hoe geef je een sporter weer zelfvertrouwen zodat hij of zij een goede comeback kan maken?
 • En wat te doen als blijkt dat de sporter door de sportblessure gedwongen wordt om te stoppen?

Wat krijg je?Afke vd Wouw 200

⭐ 12 video’s (+-70 min.) van sportpsychologe Afke van der Wouw
⭐ praktische tools die je direct bij je revaliderende sporters kunt toepassen
⭐ 2 accreditatiepunten voor Basisregister Algemeen of Sportfysiotherapeut

Tijdsinvestering: ongeveer 2 uur (je kunt tussentijds stoppen)
Prijs: 39 euro

Je moet ingelogd zijn om een e-learning of toets te maken
Je kunt hier inloggen of hier een acount aanmaken.

NPi-service e-learning

Bekkenproblematiek (1)

NPi-service E-learning 'Hardlopen rondom de zwangerschap'    

Hardlopen rondom de zwangerschap centraal staat centraal in deze e-learning uit het thema Bekkenproblematiek.

✅ Je leest een studie, een referaat en een Britse richtlijn over het hervatten van hardlopen na een bevalling
✅ Je beantwoordt 10 meerkeuzevragen
✅ Je kunt vrouwen na hun bevalling onderbouwd helpen om weer te gaan hardlopen

2 accreditatiepunten
Geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut / Bekkenfysiotherapeut

Wij geven de accreditatiepunten maandelijks door aan de registers, het kan dus even duren voor de punten bijgeschreven zijn.
Let op: accreditatiepunten worden doorgegeven als in je MijnNPi-account de juiste gegevens (BIG-nummer en / of ADAP-nummer) staan vermeld. Heb je je BIG-nummer nog niet ingevuld bij je MijnNPi-gegevens, doe dat dan zo spoedig mogelijk.

Wat kost het?
▪ KNGF-Compleetleden kunnen in 2022 één e-learning naar keuze gratis maken
gratis voor Keurmerktherapeuten en losse abonnees met een abonnement op Bekkenproblematiek
▪ 25 euro bij losse aanschaf

Ons systeem vult automatisch een couponcode in als je recht hebt op een gratis NPi-service E-learning.

Je moet ingelogd zijn om een e-learning of toets te maken
Je kunt hier inloggen of hier een acount aanmaken.

Hart, vaat en longen (2)

NPi-service E-learning 'Hoog-intensieve looptraining bij perifeer arterieel vaatlijden'    

Hoog-intensieve looptraining bij claudicatiopatiënten staat centraal in deze e-learning uit het thema Hart, vaat en longen.

✅ Je leest een wetenschappelijke studie en een referaat
✅ Je beantwoordt 10 meerkeuzevragen
✅ Je hebt meer handvatten om sPAV-patiënten te begeleiden

2 accreditatiepunten
Geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut

Wat kost het?
▪ KNGF-Compleetleden kunnen in 2022 één e-learning naar keuze gratis maken
gratis voor Keurmerktherapeuten en losse abonnees met een abonnement op Hart, vaat en longen
▪ 25 euro bij losse aanschaf

Ons systeem vult automatisch een couponcode in als je recht hebt op een gratis NPi-service E-learning.

Je moet ingelogd zijn om een e-learning of toets te maken
Je kunt hier inloggen of hier een acount aanmaken.
NPi-service E-learning ‘Fysieke en neuropsychologische belastbaarheid bij post-COVID, hoe vind je evenwicht?'    

In deze NPi-service E-learning staat de begeleiding van post-COVID-patiënten centraal.

COVID is een systemische aandoening, waardoor patiënten op meerdere vlakken klachten aangeven zoals fysieke klachten, maar ook neuropsychologische klachten als verminderde concentratie, aandacht en hersenmist. Het exacte werkingsmechanisme van deze multisystemische aandoening met zijn complicaties is nog niet volledig begrepen (KNGF-standpunt Fysiotherapie bij COVID-19).

 • Hoe kun jij als fysiotherapeut deze patiënten het beste begeleiden?
 • Waarom is bewegen belangrijk bij neuropsychologische klachten?
 • Hoe kun jij in je training de juiste intensiteit kiezen bij fysieke en neuropsychologische klachten?

Je leest een wetenschappelijke samenvatting over fysieke training bij post-COVID, een studie over de invloed van COVID en bewegen op de hersenen en delen van het VSG-advies beweegzorg post-COVID-19 en het KNGF-standpunt COVID-19.

Daarna beantwoord je 10 meerkeuzevragen om te toetsen of je:

✅ de fysieke en neuropsychologische kenmerken bij post-COVID-syndroom kan herkennen
✅ doorgrondt welke intensiteit je moet toepassen om veilig en effectief te trainen bij post-COVID
✅ de informatie kunt toepassen bij 2 voorbeeldcasussen


2 accreditatiepunten

Geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut

Wij geven de accreditatiepunten maandelijks door aan de registers, het kan dus even duren voor de punten bijgeschreven zijn.

Let op:
accreditatiepunten worden doorgegeven als in je MijnNPi-account de juiste gegevens (BIG-nummer en / of ADAP-nummer) staan vermeld. Heb je je BIG-nummer nog niet ingevuld bij je MijnNPi-gegevens, doe dat dan zo spoedig mogelijk.


Wat kost het?
▪ KNGF-Compleetleden kunnen elk jaar één e-learning naar keuze gratis maken
gratis voor Keurmerktherapeuten en losse abonnees met een abonnement op Hart, vaat en longen
▪ 25 euro bij losse aanschaf

Ons systeem vult automatisch een couponcode in als je recht hebt op een gratis NPi-service E-learning.

Je moet ingelogd zijn om een e-learning of toets te maken
Je kunt hier inloggen of hier een acount aanmaken.

Kinderen (2)

NPi-service E-learning 'Powertraining bij kinderen met cerebrale parese'  

In deze e-learning staat functionele powertraining bij kinderen met cerebrale parese centraal. Wat zijn de voordelen van functionele powertraining? Voor welke kinderen is dat het meest geschikt? En welke oefenvormen kies je?

✅ Je leert hoe je functionele powertraining kunt toepassen in de praktijk
✅ Je beantwoordt 10 meerkeuzevragen
✅ Je hebt meer handvatten om kinderen met CP verder te helpen

2 accreditatiepunten
Geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut / Kinderfysiotherapeut

Wat kost het?
▪ KNGF-Compleetleden kunnen in 2022 één e-learning naar keuze gratis maken
gratis voor Keurmerktherapeuten en losse abonnees met een abonnement op het thema Kinderen
▪ 25 euro bij losse aanschaf

Ons systeem vult automatisch een couponcode in als je recht hebt op een gratis NPi-service E-learning.

Je moet ingelogd zijn om een e-learning of toets te maken
Je kunt hier inloggen of hier een acount aanmaken.
NPi-service E-learning ‘Groei- en overbelastingsklachten bij jonge adolescenten'    

In deze NPi-service E-learning staat de begeleiding van jonge adolescenten (8-15 jaar) met orthopedische klachten van de onderste extremiteit centraal. Overbelasting speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van klachten. Maar als fysiotherapeut zul je ook rekening moeten houden met groeigerelateerde problemen. Wat zegt de wetenschap over de begeleiding bij dergelijke klachten?

In deze e-learning krijg je antwoord op de volgende vragen:

 • In welke periode hebben jonge adolescenten meer kans op klachten van groei-gerelateerde blessures?
 • Welke behandelopties zijn er voor jongeren met Osgood Schlatter en Morbus Sever?
 • Hoe ziet een specifieke behandeling voor jongeren met patellofemorale klachten eruit?

Je leest een wetenschappelijke samenvatting over oefentherapie bij patellofemorale klachten bij kinderen en kijkt hierover delen van een webcast over de evidentie van behandelmogelijkheden bij patellofemorale klachten. Ook lees je een wetenschappelijk samenvatting over behandeling bij Osgood-Schlatter en een artikel over Morbus Sever.

Daarna beantwoord je 10 meerkeuzevragen om te toetsen of je:

✅ kan interpreteren op welke momenten je met welke intensiteit kan trainen bij jonge adolescenten met pijnklachten van de onderste extremiteit;
✅ specifieke behandelstrategieën kan toepassen bij ziektebeelden die ontstaan als gevolg van Morbus Sever, Osgood-Schlatter en patellofemorale klachten;
✅ de informatie kunt toepassen bij 3 voorbeeldcasussen.


2 accreditatiepunten

Geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut / Kinderfysiotherapeut / Sportfysiotherapeut

Wij geven de accreditatiepunten maandelijks door aan de registers, het kan dus even duren voor de punten bijgeschreven zijn.

Let op:
accreditatiepunten worden doorgegeven als in je MijnNPi-account de juiste gegevens (BIG-nummer en / of ADAP-nummer) staan vermeld. Heb je je BIG-nummer nog niet ingevuld bij je MijnNPi-gegevens, doe dat dan zo spoedig mogelijk.


Wat kost het?
▪ KNGF-Compleetleden kunnen elk jaar één e-learning naar keuze gratis maken
gratis voor Keurmerktherapeuten en losse abonnees met een abonnement op Kinderen
▪ 25 euro bij losse aanschaf

Ons systeem vult automatisch een couponcode in als je recht hebt op een gratis NPi-service E-learning.

Je moet ingelogd zijn om een e-learning of toets te maken
Je kunt hier inloggen of hier een acount aanmaken.

Lymfologie en oncologie (2)

NPi-service E-learning 'Trainen tijdens chemotherapie'    

In deze e-learning staat training tijdens chemotherapie centraal. Wat zijn de voordelen van trainen tijdens chemotherapie? Wie heeft daar het meeste baat bij? En welke trainingsvormen kies je?

✅ Je leest een referaat, een studie en een stuk uit de nieuwe KNGF-richtlijn Oncologie (2022)
✅ Je beantwoordt 10 meerkeuzevragen
✅ Je hebt meer handvatten om patiënten tijdens chemotherapie te laten trainen

2 accreditatiepunten
Geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut / Oncologiefysiotherapeut

Wat kost het?
▪ KNGF-Compleetleden kunnen in 2022 één e-learning naar keuze gratis maken
gratis voor Keurmerktherapeuten en losse abonnees met een abonnement op het thema Lymfologie en oncologie
▪ 25 euro bij losse aanschaf

Ons systeem vult automatisch een couponcode in als je recht hebt op een gratis NPi-service E-learning

Je moet ingelogd zijn om een e-learning of toets te maken
Je kunt hier inloggen of hier een acount aanmaken.
NPi-service E-learning 'Twee nieuwe inzichten over compressietherapie bij armlymfoedeem na borstkanker'  

Deze e-learning gaat over twee recente inzichten op het gebied van compressietherapie bij mensen met borstkanker-gerelateerd lymfoedeem van de arm.

 1. Is het voor alle patiënten met mild armlymfoedeem zinvol om vroeg te beginnen met compressietherapie?
 2. Kun je armlymfoedeem verminderen door ‘s nachts compressie toe te passen?


Je leest de samenvatting van een Zweedse gerandomiseerde effectstudie (RCT) over vroege compressietherapie (2022) en de eerste RCT over nachtelijke compressie van een Canadese onderzoeksgroep (2022).

Daarna beantwoord je 10 meerkeuzevragen om te toetsen of je:

✅ kunt inschatten welke patiënten gebaat zijn bij vroege compressie
✅ patiënten kunt indiceren die baat hebben bij nachtelijke compressietherapie
✅ de informatie kunt toepassen bij 2 voorbeeldcasussen


2 accreditatiepunten

Geaccrediteerd voor: Oedeemfysiotherapeut

Wij geven de accreditatiepunten maandelijks door aan de registers, het kan dus even duren voor de punten bijgeschreven zijn.

Let op:
accreditatiepunten worden doorgegeven als in je MijnNPi-account de juiste gegevens (BIG-nummer en / of ADAP-nummer) staan vermeld. Heb je je BIG-nummer nog niet ingevuld bij je MijnNPi-gegevens, doe dat dan zo spoedig mogelijk.


Wat kost het?
▪ KNGF-Compleetleden kunnen elk jaar één e-learning naar keuze gratis maken
gratis voor Keurmerktherapeuten en losse abonnees met een abonnement op Lymfo- en oncologie
▪ 25 euro bij losse aanschaf

Ons systeem vult automatisch een couponcode in als je recht hebt op een gratis NPi-service E-learning.

Je moet ingelogd zijn om een e-learning of toets te maken
Je kunt hier inloggen of hier een acount aanmaken.

Musculoskeletaal (2)

NPi-service E-learning 'Fysiotherapie bij niet-traumatische schouderinstabiliteit'    

In deze e-learning staat de behandeling van niet-traumatische schouderinstabiliteit centraal. Waar moet je als fysiotherapeut op letten? En wanneer stuur je iemand door?

Je leest een referaat met tips hoe de therapie nóg beter kan, de richtlijn voor de behandeling van niet-traumatische schouderinstabiliteit van de British Elbow and Shoulder Society (BESS) en een referaat van een studie die twee trainingsprotocollen vergelijkt.

✅ Je leest een wetenschappelijke studie en twee referaten met tips en adviezen
✅ Je beantwoordt 10 meerkeuzevragen
✅ Je hebt meer handvatten om patiënten met niet-traumatische schouderinstabiliteit verder te helpen

2 accreditatiepunten
Geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut

Wat kost het?
▪ KNGF-Compleetleden kunnen in 2022 één e-learning naar keuze gratis maken
▪ gratis voor Keurmerktherapeuten en losse abonnees met een abonnement op Musculoskeletaal
▪ 25 euro bij losse aanschaf

Ons systeem vult automatisch een couponcode in als je recht hebt op een gratis NPi-service E-learning.

Je moet ingelogd zijn om een e-learning of toets te maken
Je kunt hier inloggen of hier een acount aanmaken.
NPi-service E-learning 'De artrosepatiënt in beweging'    

In deze NPi-service e-learning staat gedragsverandering voor mensen met heup- en knieartrose centraal.

De KNGF-richtlijn Artrose beschrijft het belang van bewegen voor artrosepatiënten. Toch bewegen veel patiënten te weinig en hebben ze moeite om hun beweeggedrag duurzaam te veranderen.

 • Waarom bewegen artrosepatiënten vaak te weinig? Wat houdt ze tegen?
 • En belangrijker: met welke gedragsveranderingstechnieken krijg je ze in beweging?


Je bekijkt een video (13 min) met de laatste inzichten over de fysiotherapeutische behandeling van heup- en knieartrose en je leest 3 recente wetenschappelijke samenvattingen uit de NPi-service.

Daarna beantwoord je 10 meerkeuzevragen om te toetsen of je:

✅ de voornaamste belemmeringen voor bewegen kunt benoemen
✅ praktische gedragsveranderingstechnieken kunt toelichten
✅ de informatie kunt toepassen bij 2 voorbeeldcasussen


2 accreditatiepunten

Geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut

Wij geven de accreditatiepunten maandelijks door aan de registers, het kan dus even duren voor de punten bijgeschreven zijn.

Let op:
accreditatiepunten worden doorgegeven als in je MijnNPi-account de juiste gegevens (BIG-nummer en / of ADAP-nummer) staan vermeld. Heb je je BIG-nummer nog niet ingevuld bij je MijnNPi-gegevens, doe dat dan zo spoedig mogelijk.


Wat kost het?
▪ KNGF-Compleetleden kunnen elk jaar één e-learning naar keuze gratis maken
gratis voor Keurmerktherapeuten en losse abonnees met een abonnement op Musculoskeletaal
▪ 25 euro bij losse aanschaf

Ons systeem vult automatisch een couponcode in als je recht hebt op een gratis NPi-service E-learning.

Je moet ingelogd zijn om een e-learning of toets te maken
Je kunt hier inloggen of hier een acount aanmaken.

Neurologie (2)

NPi-service E-learning 'Motorisch leren tijdens looptraining voor CVA-patiënten'    

In deze e-learning maak je kennis met motorisch leren. Hoe gebruik je die principes tijdens de looptraining van CVA-patiënten? Welke leerstrategie kies je? En hoe beïnvloedt de cognitie van de patiënt deze keuze?

✅ Je leest over verschillende leerstrategieën voor motorisch leren
✅ Je beantwoordt 10 meerkeuzevragen
✅ Je kunt strategieën uit het motorisch leren gebruiken bij CVA-patiënten

2 accreditatiepunten
Geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut

Wij geven de accreditatiepunten maandelijks door aan de registers, het kan dus even duren voor de punten bijgeschreven zijn.
Let op: accreditatiepunten worden doorgegeven als in je MijnNPi-account de juiste gegevens (BIG-nummer en / of ADAP-nummer) staan vermeld. Heb je je BIG-nummer nog niet ingevuld bij je MijnNPi-gegevens, doe dat dan zo spoedig mogelijk.

Wat kost het?
▪ KNGF-Compleetleden kunnen in 2022 één e-learning naar keuze gratis maken
▪ gratis voor Keurmerktherapeuten en losse abonnees met een abonnement op het thema Neurologie
▪ 25 euro bij losse aanschaf

Ons systeem vult automatisch een couponcode in als je recht hebt op een gratis NPi-service E-learning.

Je moet ingelogd zijn om een e-learning of toets te maken
Je kunt hier inloggen of hier een acount aanmaken.
NPi-service E-learning 'Keuzestress bij behandeling van Parkinson’    

In deze NPi-service E-learning staat de begeleiding van patiënten met Parkinson centraal. Als fysiotherapeut speel je een rol bij motorische problemen in de mobiliteit, balans, loopstoornissen en valgevaar. Daarvoor kun je kiezen uit veel verschillende beweeginterventies.

 • Hoe beslis je welke interventie je toe gaat passen?
 • Welke compensatiestrategieën kun je het beste inzetten?
 • Hoe zorg je ervoor dat de patiënt na de training het behaalde effect vasthoudt?

Je leest een wetenschappelijke samenvatting over de interventiemogelijkheden bij Parkinson, delen van de KNGF-richtlijn ziekte van Parkinson, samenvatting over leefstijl en Parkinson en je leest of luistert een wetenschappelijke samenvatting over de inzet van compensatiestrategieën.

Daarna beantwoord je 10 meerkeuzevragen om te toetsen of je:

✅ de meest geschikte interventie voor specifieke patiëntendoelen kan selecteren
✅ compensatiestrategieën herkent en ze kan toepassen
✅ kan inspelen op bestaand beweeggedrag van Parkinsonpatiënten met als doel om het zelfmanagement te bevorderen


2 accreditatiepunten

Geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut en Geriatriefysiotherapeut
Let op: deze e-learning is geen onderdeel van de ParkinsonNet-registratie.

Wij geven de accreditatiepunten maandelijks door aan de registers, het kan dus even duren voor de punten bijgeschreven zijn.

Let op: accreditatiepunten worden doorgegeven als in je MijnNPi-account de juiste gegevens (BIG-nummer en / of ADAP-nummer) staan vermeld. Heb je je BIG-nummer nog niet ingevuld bij je MijnNPi-gegevens, doe dat dan zo spoedig mogelijk.


Wat kost het?
▪ KNGF-Compleetleden kunnen elk jaar één e-learning naar keuze gratis maken
gratis voor Keurmerktherapeuten en losse abonnees met een abonnement op Neurologie
▪ 25 euro bij losse aanschaf

Ons systeem vult automatisch een couponcode in als je recht hebt op een gratis NPi-service E-learning.

Je moet ingelogd zijn om een e-learning of toets te maken
Je kunt hier inloggen of hier een acount aanmaken.

Ouderen (2)

NPi-service E-learning 'Fysiek én mentaal fitte ouderen door een uitdagende revalidatie-omgeving'    

In deze e-learning staat het optimaliseren van geriatrische revalidatie centraal. Wat is het 'laaghangende fruit' in de revalidatie van ouderen? En hoe zorg je ervoor dat oudere patiënten het maximale uit hun training halen?

Je leest een studie met adviezen voor een uitdagend revalidatieklimaat in de Nederlandse ouderenzorg en een referaat over het combineren van fysieke training met cognitieve taken.

✅ Je krijgt simpele tips om de revalidatie van ouderen te optimaliseren
✅ Je beantwoordt 10 meerkeuzevragen
✅ Je hebt meer handvatten om revalidatie in de ouderenzorg goed te organiseren

2 accreditatiepunten
Geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut / Geriatriefysiotherapeut

Wat kost het?
▪ KNGF-Compleetleden kunnen in 2022 één e-learning naar keuze gratis maken
gratis voor Keurmerktherapeuten en losse abonnees met een abonnement op het thema Ouderen
▪ 25 euro bij losse aanschaf

Ons systeem vult automatisch een couponcode in als je recht hebt op een gratis NPi-service E-learning

Je moet ingelogd zijn om een e-learning of toets te maken
Je kunt hier inloggen of hier een acount aanmaken.
NPi-service E-learning 'Ouderen met cognitieve problemen: daar is meer uit te halen dan je denkt…'  

In deze NPi-service E-learning staan ouderen met cognitieve beperkingen en dementie centraal.

 • Wat is de rol van bewegen bij mensen met cognitieve problemen en dementie?
 • Waar let je op in je communicatie bij ouderen met dementie?
 • En welke motorische leerprincipes zijn geschikt om het bewegen te ondersteunen?

Je leest 3 recente wetenschappelijke samenvattingen uit de NPi-service, bekijkt een video met 7 communicatiestrategieën voor mensen met dementie en leest een samenvatting over motorisch leren.

Daarna beantwoord je 10 meerkeuzevragen om te toetsen of je:

✅ de positieve effecten van bewegen op de cognitie kunt benoemen
✅ je (non-)verbale communicatie kunt afstemmen op de patiënt met dementie
✅ de informatie kunt toepassen bij 2 voorbeeldcasussen


2 accreditatiepunten

Geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut en Geriatrie fysiotherapeut

Wij geven de accreditatiepunten maandelijks door aan de registers, het kan dus even duren voor de punten bijgeschreven zijn.

Let op:
accreditatiepunten worden doorgegeven als in je MijnNPi-account de juiste gegevens (BIG-nummer en / of ADAP-nummer) staan vermeld. Heb je je BIG-nummer nog niet ingevuld bij je MijnNPi-gegevens, doe dat dan zo spoedig mogelijk.


Wat kost het?
▪ KNGF-Compleetleden kunnen elk jaar één e-learning naar keuze gratis maken
gratis voor Keurmerktherapeuten en losse abonnees met een abonnement op Musculoskeletaal
▪ 25 euro bij losse aanschaf

Ons systeem vult automatisch een couponcode in als je recht hebt op een gratis NPi-service E-learning.

Je moet ingelogd zijn om een e-learning of toets te maken
Je kunt hier inloggen of hier een acount aanmaken.

Psychosomatiek (2)

NPi-service E-learning 'Een psychosociale benadering van whiplash-gerelateerde klachten'    

In deze e-learning leer je welke rol de fysiotherapeut speelt binnen een multidisciplinair behandeltraject bij patiënten met whiplash-gerelateerde klachten.

Je leest over een multimodale aanpak van patiënten met een whiplash associated disorder (WAD) van een Vlaamse onderzoeksgroep.

✅ Je leert over pijneducatie, cognitiegerichte oefentherapie en stressmanagement
✅ Je beantwoordt 10 meerkeuzevragen
✅ Je hebt meer handvatten om WAD-patiënten verder te helpen

2 accreditatiepunten
Geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut / Manueel therapeut / Psychosomatisch fysiotherapeut

Wij geven de accreditatiepunten maandelijks door aan de registers, het kan dus even duren voor de punten bijgeschreven zijn.

Let op:
accreditatiepunten worden doorgegeven als in je MijnNPi-account de juiste gegevens (BIG-nummer en / of ADAP-nummer) staan vermeld. Heb je je BIG-nummer nog niet ingevuld bij je MijnNPi-gegevens, doe dat dan zo spoedig mogelijk.

Wat kost het?
▪ KNGF-Compleetleden kunnen in 2022 één e-learning naar keuze gratis maken
gratis voor Keurmerktherapeuten en losse abonnees met een abonnement op Psychosomatiek
▪ 25 euro bij losse aanschaf

Ons systeem vult automatisch een couponcode in als je recht hebt op een gratis NPi-service E-learning.

Je moet ingelogd zijn om een e-learning of toets te maken
Je kunt hier inloggen of hier een acount aanmaken.
NPi-service E-learning ‘Beweegtherapie helpt bij vermoeidheid, maar pas op voor PEM’    

Deze e-learning gaat over beweegtherapie bij vermoeidheid en het risico op post-exertionele malaise.

Vermoeidheid komt veel voor bij patiënten in de fysiotherapiepraktijk.

 • Aanhoudende pijn gaat vaak gepaard met vermoeidheid, zoals bij fibromyalgie.
 • Na kanker en kankerbehandelingen blijven veel mensen last houden van (ernstige) vermoeidheid.
 • Mensen met ME/CVS en post-COVID kampen langdurig met ernstige vermoeidheid.

Inmiddels is er veel bewijs voor een positief effect van beweegtherapie op vermoeidheid. Maar vooral bij de patiënten met ME/CVS en post-COVID ligt post-exertionele malaise (PEM) op de loer.


In deze e-learning lees je drie wetenschappelijke samenvattingen uit de NPi-service, luister je een podcast en krijg je meer informatie over PEM in het VSG-advies beweegzorg post-COVID-19 en het KNGF-standpunt COVID-19.

Daarna beantwoord je 11 meerkeuzevragen om te toetsen of je:

✅ kunt benoemen welke beweeginterventies geschikt zijn voor doelgroepen met vermoeidheid
✅ PEM kunt omschrijven en je beweegtherapie daarop kunt aanpassen
✅ de informatie kunt toepassen bij 3 voorbeeldcasussen


2 accreditatiepunten

Geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut en Psychosomatisch fysiotherapeut

Wij geven de accreditatiepunten maandelijks door aan de registers, het kan dus even duren voor de punten bijgeschreven zijn.

Let op:
accreditatiepunten worden doorgegeven als in je MijnNPi-account de juiste gegevens (BIG-nummer en / of ADAP-nummer) staan vermeld. Heb je je BIG-nummer nog niet ingevuld bij je MijnNPi-gegevens, doe dat dan zo spoedig mogelijk.


Wat kost het?
▪ KNGF-Compleetleden kunnen elk jaar één e-learning naar keuze gratis maken
gratis voor Keurmerktherapeuten en losse abonnees met een abonnement op Psychosomatiek
▪ 25 euro bij losse aanschaf

Ons systeem vult automatisch een couponcode in als je recht hebt op een gratis NPi-service E-learning.

Je moet ingelogd zijn om een e-learning of toets te maken
Je kunt hier inloggen of hier een acount aanmaken.

Sportgezondheidszorg (2)

NPi-service E-learning 'Sporten met een nieuwe heup'    

Sporthervatting na een totale heupoperatie staat in deze e-learning centraal. Wat kan je patiënt veilig doen? Hoe lang duurt de revalidatie? En hoe bouw je de training op?

✅ Je leest een studie en een referaat met heldere adviezen over sporten met een nieuwe heup.
✅ Je beantwoordt 12 meerkeuzevragen
✅ Je kunt patiënten na een totale heupprothese helpen om weer veilig te beginnen met sporten

2 accreditatiepunten
Geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut / Sportfysiotherapeut

Wat kost het?
▪ KNGF-Compleetleden kunnen in 2022 één e-learning naar keuze gratis maken
gratis voor Keurmerktherapeuten en losse abonnees met een abonnement op Sportgezondheidszorg
▪ 25 euro bij losse aanschaf

Ons systeem vult automatisch een couponcode in als je recht hebt op een gratis NPi-service E-learning.

Je moet ingelogd zijn om een e-learning of toets te maken
Je kunt hier inloggen of hier een acount aanmaken.
NPi-service E-learning ‘Hardloopgerelateerde knieblessures: preventie en behandeling’    

In deze NPi-service e-learning staat hardlopen centraal. Volgens Veiligheid.nl was hardlopen in 2021 met 890.000 blessures de sport met de meeste blessures. Samen met veldvoetbal en fitness zorgt hardlopen voor de helft (51 procent) van alle sportblessures in Nederland.

 • Hoe kun je als fysiotherapeut een hardloper helpen met patellofemorale pijnklachten?
 • Welke tips kan je een hardloper geven over de hardlooptechniek ter preventie en behandeling van (knie)blessures?

Je leest een wetenschappelijke studie over strategieën om hardloopgerelateerde knieblessures te voorkomen en te beheersen. Daarna luister je een podcast (20 min) over hardlooptechniek. Als laatste lees je een recente wetenschappelijke samenvatting uit de NPi-service over het nut van schoensensoren bij hardlopen.

Daarna beantwoord je 10 meerkeuzevragen om te toetsen of je:

✅ blessuregevoelige patronen bij hardlopers kunt herkennen
✅ weet wat strategieën zijn om de hardlooptechniek te veranderen
✅ de informatie kunt toepassen bij 3 voorbeeldcasussen


2 accreditatiepunten

Geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut

Wij geven de accreditatiepunten maandelijks door aan de registers, het kan dus even duren voor de punten bijgeschreven zijn.

Let op:
accreditatiepunten worden doorgegeven als in je MijnNPi-account de juiste gegevens (BIG-nummer en / of ADAP-nummer) staan vermeld. Heb je je BIG-nummer nog niet ingevuld bij je MijnNPi-gegevens, doe dat dan zo spoedig mogelijk.


Wat kost het?
▪ KNGF-Compleetleden kunnen elk jaar één e-learning naar keuze gratis maken
gratis voor Keurmerktherapeuten en losse abonnees met een abonnement op Sportgezondheidszorg
▪ 25 euro bij losse aanschaf

Ons systeem vult automatisch een couponcode in als je recht hebt op een gratis NPi-service E-learning.

Je moet ingelogd zijn om een e-learning of toets te maken
Je kunt hier inloggen of hier een acount aanmaken.
Telefoon E-mail Locatie Twitter